Cheddar- och salviafylld kyckling med tomatbakad potatis

4

Du behöver

  • 2 st bakpotatisar
  • 2 dl krossade tomater
  • worcestersås
  • 4 st kycklingfiléer
  • 100 g cheddarost
  • 8 st salviablad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen noga. Skär den i 2 cm tjocka skivor, skölj och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra potatisen, stänk worcestersås över och slå på tomaterna. Ställ in i 170° varm ugn i 30 minuter.
  2. Stick en liten kniv i kycklingfilén. Skär osten i 4 stavar, rulla salvia-bladen runt. Stick osten i kycklingen, salta, peppra och ringla lite olivolja över. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i 170° i 20 minuter.
  3. Lägg upp potatisen på 4 tallrikar, dela kycklingen och lägg på, ringla tomatsåsen runt och strimla några salviablad över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept