Asiatiskt kalkonspett och rotfruktssallad

4

Du behöver

  • 600 g kalkonkött
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk honung
  • 2 cm finriven ingefära
  • olja att bryna i

Rotfruktssallad:

  • 1 st liten bit finstrimlad rotselleri
  • 1 st liten bit finstrimlad kålrot
  • 2 st finstrimlade morötter
  • 1 st fint skivad gul lök
  • 2 msk salt och lite vinäger
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • ris till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tärna kalkonen i 2 cm stora tärningar och trä upp på fyra grillspett. Rör ihop soja, honung och ingefära så att allt löser sig. Bryn spetten i olja och pensla dem med sojasås, stek klart i ugnen i ca 10 minuter och pensla med sojasås ett par gånger.
  2. Rotfruktssallad: Krama rotfrukterna med saltet och lite vinäger (ungefär som man knådar en deg) och låt dem stå och dra i en timme i ett durkslag. Spola bort allt salt. Blanda ihop dressingen och blanda ner rotfrukterna i den.
  3. Servera med spetten och ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept