Lamm Lyonnais

4

Du behöver

  • 500 g lammstek, skivad
  • 1 kg potatis
  • 3 st gula lökar
  • 1 msk olja
  • 25 g smör
  • salt och peppar
  • 0,5 dl grovhackad bladpersilja
  • HP-sås
  • rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skär lammsteken i 3 cm breda remsor, skär på diagonalen i trekanter.
  2. Skala potatisen, skiva den och skär i trekanter, skölj igenom, och häll av vattnet.
  3. Skala löken och klyfta i båtar, dela båtarna i trekanter.
  4. Hetta upp oljan och smöret och råstek potatisen. Lägg ned löken mot slutet och låt den gå med.
  5. Salta och peppra köttet, lägg upp på ett fat. Hetta upp pannan och bryn köttet kvickt, vänd ned potatis och lök och slå på vinäger och HP-sås. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strö rikligt med persilja över och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept