Tunnbrödsrulle med lammkorv och brieost

4

Du behöver

  • 3 st sötpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 150 g bladspenat (färsk)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g marquese (lammkorv)
  • 150 g brieost
  • 4 st stora vetetortillas

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar, koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj spenaten och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i lite olja och vänd ned spenaten.
  3. Baka lammkorven i ugnen. Om den är rå, stick små hål i skinnet med en gaffel och stek i en ugnsfast form på 175° i 10 minuter.
  4. Lägg ut tortillan, fördela sötpotatisen och spenaten på bröden. Dela upp lammkorven i fyra portioner och lägg på spenaten, skiva osten och fördela. Rulla ihop tortillan till en rulle.
  5. Grilla utomhus, stek i stekpanna eller baka i ugnen. Allra godast är att ta med sig utomhus och grilla.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept