Tofu Stir-Fry

2

Du behöver

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk honung
  • 200 g tofu (fast)
  • 2 blad vitkål
  • 0,5 st jalapeno
  • 0,5 st broccoli i buketter
  • 1 msk sesamolja eller annan
  • 50 g böngroddar

Gör så här

  1. Blanda soja, ingefära och honung till en marinad, skär tofun i cm-tjocka stavar och marinera så länge som möjligt, 10 min eller ett dygn.
  2. Strimla kålen och jalapenon, plocka broccolin i små buketter. Hetta upp en wokpanna med sesamolja. Plocka upp tofun ur marinaden och bryn den runt om. Ta upp tofun med en hålslev ur wokpannan. Lägg i broccolin och kålen och låt den få färg. Slå på resterande marinad. Vänd ner groddarna och tofun.
  3. Servera med nykokt jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept