Tofu Stir-Fry

2

Du behöver

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk honung
  • 200 g tofu (fast)
  • 2 blad vitkål
  • 0,5 st jalapeno
  • 0,5 st broccoli i buketter
  • 1 msk sesamolja eller annan
  • 50 g böngroddar

Gör så här

  1. Blanda soja, ingefära och honung till en marinad, skär tofun i cm-tjocka stavar och marinera så länge som möjligt, 10 min eller ett dygn.
  2. Strimla kålen och jalapenon, plocka broccolin i små buketter. Hetta upp en wokpanna med sesamolja. Plocka upp tofun ur marinaden och bryn den runt om. Ta upp tofun med en hålslev ur wokpannan. Lägg i broccolin och kålen och låt den få färg. Slå på resterande marinad. Vänd ner groddarna och tofun.
  3. Servera med nykokt jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept