Thailändsk spetskålsgryta

2

Du behöver

  • 2 dl grönsakbuljong
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 cm citrongräs
  • 1 cm galangal eller färsk ingefära
  • 2 st limeblad
  • 1 st korianderrot
  • 1 tsk röd currypasta
  • 0,25 st spetskål eller vitkål
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk fisksås
  • 1 tsk limesaft

Gör så här

  1. Beredning: Koka upp buljong med kokosmjölk och kryddor. Låt småputtra 10 min.
  2. Strimla kål, skalad lök och morot. Fräs i sesamolja och häll över honung.
  3. Sila buljongen och smaksätt med fisksås och limesaft. Häll buljongen över grönsakerna.
  4. Koka upp och servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept