Fetaost- och polentafylld paprika

2

Du behöver

  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond+vatten)
  • 1 msk grädde
  • 0,5 dl polenta
  • 40 g fetaost i bitar
  • 2 st medelstora röda paprikor
  • 1 st mogen tomat
  • 1 st sticklök
  • 50 g färsk spenat
  • 1 msk olja, smör eller margarin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp buljong och grädde. Rör ner polentagrynen under omrörning för att förhindra klumpar. Tillaga därefter polentan enligt förpackningens anvisningar till en tjock gröt.
  2. Skär bort det grova stjälkfästet ur tomaten och skär den i fjärdedelar. Skölj, ansa och skiva sticklöken tunt. Skölj paprikorna och skär av ett lock från sidan. Kärna ur dem och värm dem i ugn eller mikro.
  3. Rör ner tomatbitar, lökskivor och fetaostbitar i polentan. Hetta upp olja eller matfett i en stekpanna och fräs spenaten. Salta och peppra.
  4. Servera polentan i paprikan med spenat runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept