Vårprimörsallad med smörstekt abborre

25 min
4
Vårprimörsallad med smörstekt abborre
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En sallad gjord på de första, utsökta primörerna och färsk aborre - vad kan vara bättre en varm vårkväll ute på verandan eller balkongen?

19 augusti 2008
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 12 st kokta och skivade färskpotatisar
  • 250 g lättkokta vårprimörer
  • 2 st tomater i strimlor
  • 6 st rädisor i halvor
  • 1 knippe dill
  • 1 st fänkål
  • 600 g abborrfilé
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • krutonger

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Pocherade ägg:

  • 1,5 l vatten
  • 1 skvätt ättika
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen.
  2. Blanda sedan dressingen med potatisen och alla grönsakerna utom fänkålen.
  3. Fördela salladen på fyra tallrikar.
  4. Koka upp vatten i en vid kastrull med cirka 4 centimeters vattendjup.
  5. Tillsätt ättika och salt.
  6. Knäck äggen i var sin kaffekopp och låt dem glida ned i vattnet. Sänk värmen så att vattnet knappt kokar. När äggvitan har stelnat och blivit vit och gulan fortfarande är knallgul och lös är äggen klara.
  7. Skiva fänkålen.
  8. Salta och peppra fisken, smörstek fänkålen i en stekpanna och därefter fisken.
  9. Varva fänkål och krutonger på salladstallrikarna och lägg abborrfilèerna ovanpå.
  10. Toppa med de pocherade äggen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept