Stekt rödspätta med dillfräst gurka

4

Du behöver

  • 4 st flådda rödspättor
  • vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 st gurka
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 st citron
  • 2 msk kapris
  • kokta rödbetor

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken. Vänd den i mjölet och stek gyllenbrun i smöret, c:a 4 minuter per sida.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Det gör man lättast genom att dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked eller toppen av en klassisk potatisskalare. Skiva gurkan i halvmånar, fräs den i smör, pressa citronsaft över och strö över dillen.
  3. Lägg den stekta fisken på en tallrik och fördela den stekta gurkan över med det brynta smöret. Servera med kokta rödbetor, kapris och citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept