Pepparrökt makrill med varm kålrabbisallad

4

Du behöver

  • 4 st pepparrökta makrillfiléer
  • 1 st skalad och klyftad kålrabbi
  • 8 st klyftade kokta potatisar
  • 1 st sköljd och skivad purjolök
  • 1 kruka hackad gräslök
  • 1 st skalat och klyftat grönt äpple
  • 4 msk smör
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • havssalt
  • vitpeppar
  • citron och gräddfilssås till servering

Gör så här

  1. Fräs kålrabbin i smöret så att den mjuknar. Tillsätt potatis, purjolök och äpple och fräs allt ett par minuter till. Tag upp och håll varmt. Vispa ur pannan med äppelcidervinägern, smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönsaker och äpple i den brynta smörvinägretten. Lägg i gräslöken.
  2. Lägg upp på tallrik, toppa med den rökta makrillen (den är god att värma i ugnen). Servera med en citronklyfta och gräddfilssås smaksatt med citron, salt, peppar och finskuren dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept