Örtspäckad sikbit med klyftpotatis

4

Du behöver

  • 2 st sikar à ca 700 g
  • 50 g färska örter, t ex rosmarin, timjan, persilja
  • smör att fylla med och steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Klyftpotatis:
  • 10 st mandelpotatisar, skrubbade och halverade på längden
  • 2 st färska rödbetor, skalade och strimlade
  • 50 g grönmögelost
  • 0,5 dl färska örter, t ex persilja och gräslök
  • 25 g smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Fjälla fiskarna och skär dem i bitar. Hacka örterna och fyll fiskbitarna med örter, smörklick, salt och vitpeppar. Stek dem i rikligt med smör.
  2. Klyftpotatis: Koka potatisen lätt i saltat vatten. Tag den av värmen och låt den gå efter en stund. Låt rödbetorna svettas i smöret och 1 msk olivolja. Salta och peppra. Slå av vattnet på potatisen och stek den i lite olivolja. Tillsätt rödbetorna, smula ner osten och strö över de finklippta örterna. Blanda lätt.
  3. Vid uppläggningen, fördela klyftpotatisblandningen på tallrikarna och lägg sikbitarna ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept