Het inkokt lax i kub med fänkålssallad

4

Du behöver

  • 500 g putsad laxfilé, skuren i 12 kuber

Lag:

  • 0,5 dl god vinäger
  • 2 l vatten
  • 1 st gul lök i bitar
  • 1 st morot i bitar
  • 1 st chipotlechili, finhackad
  • 2 msk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • ett par dillstjälkar

Fänkålssallad:

  • 2 st späda fänkålsstånd
  • 2 st apelsiner
  • 1 kruka ruccola
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk rostade solroskärnor

Gör så här

  1. Koka upp lagen till laxen, låt den småputtra i ca 5 minuter.
  2. Torka av laxen och lägg den i ett kärl med bred diameter och höga kanter. Laxen ska inte ligga för trångt.
  3. Sila det kokande spadet över laxen och se till så att lagen täcker laxen, lägg annars över ett ark fuktigt bakplåtspapper. Ställ laxen att svalna på bänken, när den är kall ställs den i kylen.
  4. Fänkålssallad: Skiva fänkålen mycket tunt. Skala och filéa apelsinerna. Blanda fänkålen med olja, salt, peppar och solroskärnor. Vänd ned apelsinfiléer och ruccola.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept