Halstrad kryddströmming med färsk potatissallad

2

Du behöver

  • 12 st strömmingar
  • 1 msk havssalt
  • 0,5 msk dillfrö
  • 1 tsk malen fänkål
  • 1 tsk sellerisalt
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 st purjolök
  • 300 g kall, kokt färskpotatis
  • 1 st röd paprika, gärna rostad
  • 50 g färsk bladspenat
  • salt och peppar
  • olja att pensla med

Gör så här

  1. Tag ur och skölj strömmingarna. Stöt dillfrö, fänkål och sellerisalt i mortel och blanda samman med havssaltet. Varva strömmingen med kryddsaltet och ställ kallt i 10 minuter. Lägg på tjockt papper så att strömmingen blir så torr om möjligt.
  2. Skiva purjolöken tunt, blanda i olja och vinäger, salta och peppra. Dela potatisen och skär paprikan i trekanter. Vänd ned potatisen och paprikan i purjolöken.
  3. Hetta upp en gjutjärnspanna och låt den bli riktigt varm. Pensla lite olja på strömmingarna och halstra dem i torr panna.
  4. Blanda ned spenat i potatissalladen strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept