Grillad rökt lax med ruccolaäggröra

Grillad rökt lax med ruccolaäggröra
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Grillad rökt lax med ruccolaäggröra

7 ingredienser

20 min

Rökta och peppriga smaker förenas i denna snabblagade klassiker!

Ingredienser

portioner
  • 10 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 500 g kallrökt lax, skuren i 4 bitar
  • 4 skivor vitt bondbröd
  • 1 msk olivolja
  • 50 g plockad ruccolasallad
  • smör

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och rör sönder dem med grädden, salta och peppra lite försiktigt.
  2. Smält en liten smörklick i en kastrull och rör ner äggsmeten. Rör i botten hela tiden. När äggröran börjar sätta sig, dra av från värmen och fortsätt röra tills äggröran är krämig. Smaka av med salt och peppar, tänk på att ruccolan är pepprig och laxen salt.
  3. Hetta upp en grillpanna eller värm upp ugnsgrillen riktigt het. Vänd laxen hastigt i grillpannan så att den får ett fint mönster, den får bara ligga på grillen kort tid eftersom den redan är tillagad. Annars kan den bli både salt och torr.
  4. Grilla även brödskivorna och pensla dem med oljan.
  5. Lägg upp lax och bröd på tallriken, vänd ned ruccolan i äggröran och lägg på brödet.