Grillad rökt lax med ruccolaäggröra

20 min
4
Grillad rökt lax med ruccolaäggröra
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Rökta och peppriga smaker förenas i denna snabblagade klassiker!

13 februari 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 10 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 500 g kallrökt lax, skuren i 4 bitar
  • 4 skivor vitt bondbröd
  • 1 msk olivolja
  • 50 g plockad ruccolasallad
  • lite smör

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och rör sönder dem med grädden, salta och peppra lite försiktigt.
  2. Smält en liten smörklick i en kastrull och rör ner äggsmeten. Rör i botten hela tiden. När äggröran börjar sätta sig, dra av från värmen och fortsätt röra tills äggröran är krämig. Smaka av med salt och peppar, tänk på att ruccolan är pepprig och laxen salt.
  3. Hetta upp en grillpanna eller värm upp ugnsgrillen riktigt het. Vänd laxen hastigt i grillpannan så att den får ett fint mönster, den får bara ligga på grillen kort tid eftersom den redan är tillagad. Annars kan den bli både salt och torr.
  4. Grilla även brödskivorna och pensla dem med oljan.
  5. Lägg upp lax och bröd på tallriken, vänd ned ruccolan i äggröran och lägg på brödet.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept