Fish´n masala med naanbröd

4

Du behöver

  • 2 msk olja (med neutral smak)
  • 0,5 st finhackad gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk finhackad ingefära, färsk
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 10,5 tsk mald spiskummin
  • 10,5 tsk mald koriander
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar eller färsk chili
  • 1 tsk gurkmeja
  • 250 g färsk fiskfilé skuren i bitar (fast sort), ex vittling, torsk, kolja, sej
  • 12 g jäst
  • 7 dl vetemjöl
  • 1,5 dl 3 % naturell yoghurt
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk svarta sesamfrön ev

Gör så här

  1. Värm olja. Fräs löken tills den är lätt brun. Stek hackad ingefära, hackad vitlök och hel spiskummin. Häll i krossade tomater, tomatpuré och alla torra kryddor. Låt koka några minuter.
  2. Lägg i fisken, späd eventuellt med lite vatten. Låt fisken sakta bli klar. Garnera med färsk koriander eller färsk persilja alt mald koriander och mald spiskummin.
  3. Naan: Smula ned jästen i en bunke. Blanda samman varmt vatten med yoghurten, så att blandningen blir
  4. Fingervarm. Rör ned blandningen i jästen så att jästen löser sig. Arbeta ned mjölet och arbeta till en rätt lös men smidig deg. Låt jäsa till dubbelstorlek.
  5. Arbeta ned degen och klicka upp med hjälp av en sked på bakplåtspapper. Fukta händerna eller gnid in dem med olja och tryck ut brödet. Strö svarta sesamfrön över. Sätt ugnen på 250° och låt brödet jäsa under tiden. Baka tills naan har fått en gyllene färg.
  6. Ät bröden nybakta med den goda fiskgrytan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept