Chilipestolax

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé, delad i 4 bitar
  • 2 st gröna chili, jalapeño
  • 2 msk pumpafrön
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka ruccola
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl olivolja
  • 2 st tomater, skållade och urkärnade
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 st melonklyfta
  • 1 st ananasklyfta
  • 0,25 st gurka
  • salt, peppar och grön tabasco

Gör så här

  1. Putsa laxen, be att få pinbenen urdragna. Sätt ugnen på grill med max temperatur. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Gnid in skinnsidan på laxen med olja.
  2. Lägg in chilin på en plåt (lägg folie under så är det lättare att rengöra plåten) och låt chilin rosta så att skalet blir näst intill svart. Lägg i kallt vatten. Rosta pumpafrön i en ugnsfast form i 5 minuter, så att det doftar nöt.
  3. Dra skalet av chilin, lägg i matberedare med pumpafrön, basilika, rucola, vitlök, parmesanost och mixa slät, slå mot slutet i oljan i en stråle. Smaka av med salt och peppar från kvarn. Lägg i en spritspåse.
  4. Dra ned ugnsvärmen till 120°. Skåra laxbitarna med 2 diagonala skåror, spritsa i chilipeston. Baka laxen i 20 minuter.
  5. Blanda samman yoghurt och majonnäs. Skala och skär melon och ananas i små tärningar. Skala gurkan, dela på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i lika stora tärningar som melonen och ananasen.
  6. Salta lätt på gurkan och låt saltet dra ur vätska ur gurkan,
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept