Ångad torsk med grön senapssås och rotmos

4

Du behöver

  • 500 g torskfilé
  • grovt salt
  • vatten
  • Rotmos:
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0,5 st kålrotshuvud
  • 4 st potatisar
  • 3 st kryddpepparkorn ev
  • 1 st lagerblad ev
  • kokspad
  • 25 g smör
  • salt och peppar

Sås:

  • 2 dl grönsaks- eller fiskbuljong
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 dl plockad persilja

Gör så här

  1. Strö grovt salt på fisken och låt stå 1 timme, skölj i kallt vatten.
  2. Rotmos: Skala och skölj grönsakerna, skär i 3 cm stora bitar.
  3. Koka i lättsaltat vatten med kryddpeppar och lagerblad i en tekula.
  4. Slå av vattnet när grönsakerna är mjuka, spar vattnet.
  5. Pressa med en potatispress, vispa i spad och smör, smaka av med salt och peppar.
  6. Ånga fisken i en vapeur eller i ugnen i 70° tills fisken är klar.
  7. Sås: Koka upp buljong med crème fraiche, rör ned senap och persilja, mixa med stavmixer.
  8. Servera fisken med rotmoset och såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept