Tunna spenatcrêpes med rökt lax

Tunna spenatcrêpes med rökt lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Tunna spenatcrêpes med rökt lax

10 ingredienser

25 min

Vackert gröna crêpes med smakrik spenatblandning. Fungerar utmärkt både som varmrätt och förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 100 g spenat
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 200 g rökt lax, i skivor
  • 0,5 dl ricotta (eller Kesella gourmet)
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg i en kastrull med lite smör och låt löken svettas. Salta och peppra. Vänd ner spenaten och låt den bli mjuk, men ändå spänstig.
  2. Blanda ägg och mjöl till en smet. Rör ner mjölken, mixa i hälften av spenat-och lökblandningen och tillsätt salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek tunna crépes av smeten.
  4. Bred på ett tunt lager ricottaost på varje kaka. Lägg även på en skiva rökt lax och en sked spenatbladning. Rulla ihop till små paket och lägg upp i en ungsform eller på plåt.
  5. Pressa citronsaft över paketen. Strö även över lite riven ost och gratinera i het ugn tills allt fått fin färg.