Tunna spenatcrêpes med rökt lax

25 min
2
Tunna spenatcrêpes med rökt lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Vackert gröna crêpes med smakrik spenatblandning. Fungerar utmärkt både som varmrätt och förrätt.

27 oktober 2010
Visa mer
25 min
2

Du behöver

  • 100 g spenat
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 200 g Rökt lax i skivor
  • 0,5 dl ricottaost eller Kesella gourmet
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • 0,5 st citron

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg i en kastrull med lite smör och låt löken svettas. Salta och peppra. Vänd ner spenaten och låt den bli mjuk, men ändå spänstig.
  2. Blanda ägg och mjöl till en smet. Rör ner mjölken, mixa i hälften av spenat-och lökblandningen och tillsätt salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek tunna crépes av smeten.
  4. Bred på ett tunt lager ricottaost på varje kaka. Lägg även på en skiva rökt lax och en sked spenatbladning. Rulla ihop till små paket och lägg upp i en ungsform eller på plåt.
  5. Pressa citronsaft över paketen. Strö även över lite riven ost och gratinera i het ugn tills allt fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept