Italiensk brödsallad

Italiensk brödsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Italiensk brödsallad

11 ingredienser

20 min

En matig bondsallad med bröd i. Perfekt som tillbehör på buffén!

Ingredienser

portioner
  • 3 paprikor
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 kvistar basilika
  • 1 dl svarta oliver (med kärnor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 10 msk olivolja
  • 10 msk rödvinsvinäger
  • 3 skivor surdegsbröd (dagsgammalt)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skålla tomaterna och tvätta paprikan (den är toppengod rostad). Skär grönsakerna i grova bitar. Skiva löken tunt och finhacka vitlöken. Blanda paprika, tomater, oliver och lök med salt, peppar, vinäger och olja.
  2. Kantskär brödet och tärna i centimeterstora bitar. Blanda brödet i salladen. Avsluta med grovt riven basilika som vänds ned strax före serveringen.