Smörstekta kantareller på rostat knäckebröd

Smörstekta kantareller på rostat knäckebröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Smörstekta kantareller på rostat knäckebröd

13 ingredienser

20 min

En enkel och utsökt förrätt eller ett lyxigt mellanmål för två.

Ingredienser

portioner
  • 2 rejäla knäckemackor, gärna vika eller spisbröd
  • 300 g kantareller (eller blandad svamp)
  • 1 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 msk persilja

Kumminsås:

  • 1 msk crème fraîche, gärna lätt
  • 1 msk kvarg
  • kummin, nystött (efter smak)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken och hacka persiljan.
  2. Värm upp en stekpanna och lägg i smöret.
  3. Fräs svampen så att vätskan kokar ur och lägg i lök och vitlök i slutet.
  4. Krydda med salt och peppar och vänd ner persiljan.
  5. Rör ihop alla ingredienser till kumminsåsen.
  6. Rosta knäckebröden i brödrost.
  7. Smöra dem och lägg på ett berg med svamp.
  8. Ringla såsen över och servera genast.