Getostgratinerade vårprimörer med halstrad gös

4

Du behöver

  • 1 knippe späda morötter
  • 1 knippe sticklök
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g riven getost
  • 4 bitar gös med skinn à 80 g

Gör så här

  1. Skölj och skala alla grönsaker. Sätt ugnen på 250°, grill. Koka i lättsaltat vatten så att grönsakerna fortfarande är spänstiga. Kyl ned i iskallt vatten och lägg upp i ugnsfast form. Strö osten över. Ställ in i ugnen och ge fin färg.
  2. Hetta upp en gjutjärnspanna och gnid in fiskskinnet med olja, strö ett lätt saltlager i pannan och stek fisken på skinnsidan. Vänd upp skinnet och servera på de gratinerade grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept