Fikon- och ädelostpizza

4

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 2 st torkade fikon
  • 1 dl portvin
  • salt, peppar
  • 6 st färska fikon
  • 200 g ädelost
  • 0,5 dl olivolja
  • Pizzadeg:
  • 20 g jäst
  • 10,25 dl vatten (37°C)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl lättrostade valnötter

Gör så här

  1. Beredning: Skala och finhacka löken. Tärna de torkade fikonen. Lägg i en kastrull och koka upp med portvin. Koka samman tills det tjocknar. Salta och peppra.
  2. Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke. Häll på vatten, salt, olja och ca hälften av mjölet. Knåda och tillsätt resten av mjölet och finhackade valnötter. Låt jäsa i 30 min.
  3. Baka ut degen till en stor pizza. Täck med lök- och portvinskoket, kvartade färska fikon och smula över osten. Droppa oljan över pizzan. Grädda på het plåt mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min.
  4. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept