Mandariner i saffranslag

Du behöver

  • 10 st mandariner, delade på mitten
  • 3 dl vin, vitt
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 0,5 g saffran
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång

Chokladkräm

  • 2 dl vita chokladpellets eller vit choklad hackad i mindre bitar
  • 2 dl gräddfil
  • turkisk peppar, hackad, efter smak

Gör så här

  1. Lägg mandarinerna i en väl rengjord glasburk.
  2. Koka upp lagen och slå den varm på mandarinerna.
  3. Låt svalna och förvara svalt.
  4. Chokladkräm
    Smält chokladen i vattenbad och rör ned gräddfilen däri.
  5. Ställ kallt innan det är dags att servera, rör sist ned hackade turkiskt peppar och servera krämen till clementinerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept