Fattiga riddare med rabarbergrädde

Du behöver

Fattigariddare

  • 4-8 st bullar, 4 stora eller 8 små, ej dagsfärska
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • smör till stekning

Rabarbergrädde

  • 2 dl grädde
  • 1 dl Rabarberkompott

Rabarberkompott

  • rabarber
  • socker
  • vanilj
  • 2 st kardemummakapslar

Gör så här

  1. Fattiga riddare
    Dela bullarna så att det blir runda skivor.
  2. Rör samman ägg och mjölk.
  3. Doppa bullskivorna i äggmjölken.
  4. Låt dem ligga och suga upp vätskan ett tag.
  5. Rabarberkompott
    Skär rabarber i bitar.
  6. Blanda med socker och lite vanilj och två kardemummakapslar.
  7. Lägg i en kastrull och låt smälta sakta på spisen.
  8. När rabarbern är mjuk, lyft upp bitarna och reducera rabarbervätskan till en sirap.
  9. Låt svalna och rör samman med rabarberbitarna.
  10. Vispa grädden och vänd ihop med rabarberkompott och servera till fattiga riddarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept