Fattiga riddare med rabarbergrädde

Malin Söderström

Fattiga riddare med rabarbergrädde

10 ingredienser

Fattiga riddare på bullar med rabarbergrädde gjord av kompott och vispgrädde.

Recept beräknat till 6-8 pers på buffé.

Se Malin Söderströms

vårbrunch i Nyhetsmorgon

.

Ingredienser

Fattigariddare

  • 4-8 bullar, 4 stora eller 8 små, ej dagsfärska
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • smör, till stekning

Rabarbergrädde

  • 2 dl grädde
  • 1 dl rabarberkompott

rabarberkompott

  • rabarber
  • strösocker
  • vanilj
  • 2 kardemummakapslar

Gör så här

Fattiga riddare

  1. Dela bullarna så att det blir runda skivor.
  2. Rör samman ägg och mjölk.
  3. Doppa bullskivorna i äggmjölken.
  4. Låt dem ligga och suga upp vätskan ett tag.

Rabarberkompott

  1. Skär rabarber i bitar.
  2. Blanda med socker och lite vanilj och två kardemummakapslar.
  3. Lägg i en kastrull och låt smälta sakta på spisen.
  4. När rabarbern är mjuk, lyft upp bitarna och reducera rabarbervätskan till en sirap.
  5. Låt svalna och rör samman med rabarberbitarna.
  6. Vispa grädden och vänd ihop med rabarberkompott och servera till fattiga riddarna.