Buljongkokt högrev med rotfrukter

Från Nyhetsmorgon

Buljongkokt högrev med rotfrukter och äppelpepparrot.

Om det finns möjlighet att använda en tryckkokare så är det optimalt.

14 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färsk högrev av hög kvalité
  • 1 kg rotfrukter, ex morötter, rotselleri, persiljerot, palsternacka, kålrot
  • 3 st gula lökar
  • 4 st lagerblad
  • 15 st kryddpepparkorn
  • 15 st vitpepparkorn
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0,5 msk salt
  • 3-4 st äpplen, syrliga
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Pepparrot, riven färsk

Gör så här

  1. Skölj högreven i kallt vatten.
  2. Lägg dem i tryckkokaren och slå på kallt vatten.
  3. Låt koka upp, skumma noga bort allt skum som kommer upp till ytan.
  4. Skala och skär rotfrukterna i gaffelvänliga bitar.
  5. Lägg bort hälften till serveringen.
  6. Skala och dela hälften av löken i grova bitar.
  7. Lägg ned grovt skuren lök och hälften av rotfrukterna, lagerblad, kryddpeppar, vitpeppar och rosmarin.
  8. Salta lätt och sätt på locket ordentligt.
  9. Låt grytan komma upp i tryck och koka sedan i 30 minuter.
  10. Stäng av värmen och låt trycket lätta innan locket sakta öppnas.
  11. Lyft upp köttet och håll det varmt.
  12. Sila buljongen och smaka eventuellt upp det med salt och peppar.
  13. Koka resterande rotfrukter och löken skuren i gaffelvänliga bitar mjuk.
  14. Skiva köttet i centimetertjocka skivor med rotfrukter och den heta buljongen.
  15. Toppa med äppelpepparrot.
  16. Koka gärna potatis i buljongen och servera till.
  17. Äppelpepparrot
    Skala äpplena och skär i grova kärnfria bitar.
  18. Lägg i en kastrull med vinäger och sätt på lock.
  19. Sjud sakta tills äpplena är helt mjuka.
  20. Mosa grovt med en gaffel och smaka av med nyriven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept