Vriden fetaostbaguette

2

Du behöver

  • 6 dl ljummet vatten
  • 25 g (1/2 bit) jäst
  • 2 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl
  • 200 g smulad fetaost (även ädelost är gott)

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en liten mängd ljummet vatten. Rör om tills jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet. Blanda sedan i lite mjöl och salt. Arbeta därefter ned mjöl tills degen fått lämplig konsistens. Ställ degen på ett dragfritt ställe, täckt med en handduk och låt jäsa två timmar.
  2. Häll ut degen på ett välmjölat bord då den jäst färdigt. Knåda inte. Dela degen i två delar, Platta försiktigt ut degen, lägg fetaosten i mitten och knip ihop brödet och vrid till långsmala vridna bröd. Sätt dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under handduk ytterligare 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 C.
  3. Grädda bröden i 12-15 minuter, sänk sedan värmen till 150 C och grädda ytterligare i 20 minuter. Brödet är färdigt då det låter ihåligt då du knackar på undre sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept