Vaniljgris med hjortronmylta

4

Du behöver

  • 100 g grötris
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl socker
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vispad grädde
  • 200 g frysta hjortron
  • 1 kanelstång
  • 1 bit apelsinskal
  • 2 matskedar råsocker

Gör så här

  1. Koka riset mjukt i vatten med socker och vaniljstången delad och urskrapad.
  2. Slå i mjölken och låt riset koka till en "gröt", späd eventuellt med mer
  3. Mjölk.
  4. Lägg över "gröten" i en bunke och täck med plastfilm, låt kallna.
  5. Vispa grädden och vänd ned i det kalla riset.
  6. Tina hjortronen, lägg i en sil och låt vätskan rinna av.
  7. Koka upp vätskan och vatten (om inte hjortronen har vätskat sig) med kanel,
  8. Apelsin och råsocker. Koka så att sockret löser sig. Lyft upp kanel och
  9. Apelsinskal.
  10. Vänd ned hjortronen i sockerlagen och servera dem lätt varma med
  11. Vaniljriset.
  12. Det är gott att servera någon liten kaka till vaniljriset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept