Ugnsbakad röding med blomkålspuré och dillcitronett

4

Du behöver

  • 4 portionsstora fjällrödingfiléer
  • salt, vitpeppar
  • dillstjälkar
  • 2 dl vittvin
  • 20 g smör
  • 1 huvud blomkål
  • 5 mandelpotatisar
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g riven svensk getost
  • salt och vitpeppar

Dillcitronett:

  • 1 citron
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl finksurna grönsaker
  • salt och peppar
  • 0,5 tsk pepparrot
  • 0,5 dl fint skuren dill

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form, salta, peppra med vitpeppar och lägg dillstjälkar i
  2. Botten. Slå i vinet och lägg de putsade fiskfiléerna med skinnsidan uppåt i formen.
  3. Ställ in i 125° ugn ca 10 minuter. Lyft upp fisken med en stekspade, torka
  4. Av fisken lite innan den läggs upp på tallrik. Lyft bort skinnet och salta
  5. Och peppra lätt på fisken.
  6. Plocka blomkålen i buketter, plocka ca 2 dl riktigt små och fina, skölj och
  7. Ställ åt sidan.
  8. Skala mandelpotatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten, lägg gärna några
  9. Dillstjälkar i vattnet.
  10. Koka blomkålen i lättsaltat vatten, slå av vattnet och pressa överflödig
  11. Vätska ur blomkålen genom att lägga den i en handuk och "vrida ur den".
  12. Lägg blomkålen i en kastrull med crème fraiche och låt koka upp. Mixa
  13. Blomkålen slät med osten.
  14. Pressa potatisen i en potatispress och vänd samman med blomkålen. Smaka av.
  15. Tvätta citronen och raspa det yttersta av skalet. Pressa saften och rör
  16. Ned raspet och oljan. Smaka av med salt och peppar, rör ned grönsakerna och lite pepparrot. Vänd
  17. Sist ned dillen.
  18. Servera fisken "nybakad" med puré och dillcitronetten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept