Tapas - Pankofriterad lax- och räkboll

9

Du behöver

  • 200 g putsad lax
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 0,5 tsk socker
  • 1 knivsudd citronrasp
  • 1 msk kapris
  • 1 msk skuren gräslök
  • 200 g avhällda räkor
  • 2 msk riven ost

Gör så här

  1. Tärna laxen fint.
  2. Krydda med salt, socker, vitpeppar och citronrasp. Låt vila 20 minuter. Grovhacka kaprisen och vänd ned i laxen med gräslök, grovhackade räkor och ost. Forma till bollar som 5 kronor i diametern. Ställ bollarna kallt, dom bör vara kylskåpskalla när dom friteras. Panera i mjöl, uppvispad ägg och panko.
  3. Hetta upp oljan och fritera bollarna gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept