Tapas - Friterad Allerum med fikonchutney

15 november 2007
8

Du behöver

  • 8 ark vårrullsdeg
  • 200 g Allerum, lagrad
  • 150 g torkade fikon
  • 1 dl vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk grovhackade valnötter
  • Friteringsfett

Gör så här

  1. Skär osten i 8 bitar.
  2. Lägg en ostbit på vardera vårrullsark, pensla kanterna med ägg och vik samman. Se till att det blir täta paket. Lägg i kylen tills det är dags att fritera.
  3. Strimla fikonen och koka upp i en liten kastrull med vatten och vinäger. Låt småputtra, drag åt sidan när fikonen är mjuka. Rosta valnötterna och vänd ned. Ställ kallt.
  4. Hetta upp oljan till 170 grader. Fritera paketen gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept