Tapas - Enkel och snabb gazpacho

4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk honung
  • tabasco
  • 1 tsk vinäger
  • 1 brk passerade tomater eller grönsakssoppa
  • 2 msk olivolja
  • 12 körsbärstomater, kvartade
  • 4 basilikablad

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Skala gurkan och tärna, kärnhuset ska vara kvar eftersom det innehåller så mycket vatten.
  2. Krydda lök och gurkhack med salt, tabasco, vinäger och socker.
  3. Rör ned tomaterna och smaka av med olivolja och salt.
  4. Skär körsbärstomaterna i mindre bitar, riv basilikablad och vänd ned i soppan.
  5. Servera med krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept