Souvas med rostat tunnbröd

4

Du behöver

  • 150 g souvas, lättrökt renkött
  • 1 ark tunnbröd
  • 5 g smör
  • 1 knivsudd stött kummin
  • 1 svenskt äpple
  • 1 schalottenlök
  • 1 liten bit vitkål
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl hasselnötter
  • sallad till garnering
  • salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Putsa köttet och frys. Skiva tunna skivor på skärmaskinen eller med en vass kniv.
  2. Lägg portionsvis på plastfilm och ställ tillbaks i frysen om förrätten inte
  3. Serveras med en gång.
  4. Pensla brödet med smöret, skär tunnbrödet i remsor, strö salt och kummin över och rosta i 175° tills det blir krispigt.
  5. Finhacka löken och skär kålen i små tärningar. Rör ned vinäger och olja med
  6. Lök och kål.
  7. Skala och tärna äpplet fint, vänd ned i dressingen, smaka av med salt och
  8. Peppar.
  9. Plocka lite sallad och krossa hasselnötterna, vänd samman med dressingen precis innan serveringen.
  10. Lägg souvasen på tallrikar, fördela salladen på köttet och toppa med
  11. Tunnbrödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept