Sotad fjällröding med saffranskryddad potatispuré

4

Du behöver

  • 4 fjällrödingfiléer med skinn
  • salt och peppar
  • 1 gurka
  • 10 g smör
  • 1 dl skuren dill
  • salt och peppar

Potatispuré med saffran:

  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 dl crème fraîche
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Potatispuré med saffran:
  2. Skala potatisen. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Slå av vattnet, spar lite av potatisvattnet för att späda purén med.
  4. Koka upp crème fraîche med saffran och ev en krossad vitlöksklyfta.
  5. Pressa potatisen genom en potatispress, rör ned crème fraîche och späd med potatisvatten.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar från kvarn.
  7. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnorna.
  8. Skär gurkan i lätt diagonala skivor.
  9. Hetta upp en stekpanna och strö ett tunt lager salt i botten. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och låt fisken sakta gå klart, salta och peppra på köttsidan.
  10. Smält smöret i en panna, lägg i gurkan och fräs den kort, salta och peppra och strö dill över.
  11. Servera fisken med skinnsidan uppåt med potatispurén och gurkan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept