Smörstekt abborre med krämiga bönor

4

Du behöver

  • 4 st portionsabborrar, skinnfria
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 500 g blandade färska bönor, ex sockerärtor, haricots verts, vaxbönor
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 dl crème fraîche, tomat eller chilismak
  • 2 msk gräslök, finklippt
  • 2 msk dill, finhackad

Gör så här

  1. Salta och peppra ordentligt på abborren, hetta upp en panna med oljan och lägg ned smöret. När det har tystnat läggs fisken ned. Sänk värmen och stek gyllenbrun på båda sidor.
  2. Noppa bönorna och blanchera kort i saltat vatten. Skiva löken och mjuka upp i en panna med lite olivolja, lägg ned bönorna och låt dem fräsa med. Klicka i crème fraîchen och låt det koka igenom. Smaka av med salt och peppar, strö över gräslök och dill.
  3. Servera egenfångad, nystekt abborre med egenodlade bönor och nykokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept