Rostade rotfrukter i currykryddad morotsjuice

4

Du behöver

Du behöver till rotfrukterna:

  • 2 palsternackor
  • 2 förkokta rödbetor
  • 2 morötter
  • 8 potatisar, mandel
  • 2 rödlökar
  • 2 svartrötter
  • 1 sötpotatis
  • 1 liten zucchini
  • olivolja
  • salt och peppar

Till Kikärtspurén:

  • 3 dl sköljda och kokta kikärter
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk naturell yoghurt
  • 2 vitlösklyftor
  • rivet skal och saften av 1 lime
  • tabasco
  • salt och peppar

Till morotsjuicen:

  • 3 morötter
  • 2 schalottenlökar
  • 1,5 tsk röd currypasta
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 2 apelsiner
  • 1 msk socker
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1,5 msk sesamolja

Gör så här

  1. Gör så här med rotfrukterna:
  2. Skala och skär rotfrukterna i grova ergonomiska bitar . Salta, peppra och ringla olivolja över. Rosta i ugn, 200°, tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Gör så här med kikärtspurén:
  4. Kör alla ingredienser till en slät puré i mixer. Späd vid behov med mer yoghurt, olja eller vatten. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  5. Gör så här med morotsjuicen:
  6. Skala och dela morötterna i grova bitar. Fräs dem tillsammans med lök i 1 msk olja i en tjockbottnad kastrull. Låt curry och spiskummin fräsa med en stund. Strö över socker, slå på vitt vin och saften av en apelsin. Låt småputtra.
  7. Mixa juicen slät , späd med kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar.
  8. Vid servering:
  9. Koka upp morotsjuicen och pressa i saften av en apelsin, mixa ned resten av oljan med en stavmixer. Lägg en klick av kikärtspurén på en varm tallrik. Lägg de rostade grönsakerna i mitten och servera morotsjuicen runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept