Rostad sötpotatis med fetaostkeso

4

Du behöver

  • 4 sötpotatisar
  • 0,25 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk chilipeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl keso
  • 150 g fetaost
  • 12 torkade aprikoser
  • 2 kvistar mynta

Gör så här

  1. Skala och skölj sötpotatisen, dela i fyra avlånga klyftor.
  2. Lägg i ugnsfast form och pudra över kryddblandningen och vänd samman med olja.
  3. Rosta i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. Känn med sticka så att potatisen är mjuk.
  4. Smula fetaosten och blanda med keson. Finstrimla aprikoserna och vänd ned. Plocka myntabladen och grovhacka. Vänd ned, smaka av med svartpeppar och ställ åt sidan till potatisarna är klara.
  5. Servera den varma potatisen med fetaostkeson. Det passar bra att servera en grönsallad och ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept