Rådjursgryta från Bourguignon med smålök och linser

4

Du behöver

  • 100 g enrisrökt sidfläsk
  • 200 g smålökar
  • 600 g grytbitar av rådjur
  • 1 fl rödvin
  • 5 dl kalvfond
  • 0,5 msk socker
  • 1 lagerblad
  • 10 enbär
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 dl puylinser, sköljda
  • 0,5 msk god rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • maizena till redning

Gör så här

  1. Strimla fläsket och skala löken.
  2. Bryn fläsk och lök tillsammans i torr panna, fläskets fett räcker även till löken.
  3. Lyft upp lök och fläsk och bryn köttet, strö över sockret och salta lätt. Slå på en skvätt rödvin och låt det koka in, slå i resterande rödvin och kalvfond. Låt grytan koka upp och puttra i 10 min, skumma noga och lägg ned sidfläsk och lök, lagerblad, enbär och rosmarin. Låt grytan sjuda tills köttet är mört, ca 60 min.
  4. Skölj linserna i kallt vatten och lägg ned i grytan, låt sakta puttra vidare tills det att linserna är mjuka, ca 15 min.
  5. Red grytan med maizena utrört i kallt vatten till simmig konsistens.
  6. Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar.
  7. Servera grytan med nykokt risoni, smaksatt med hackad persilja och några skedar crème fraîche och ett glas rött vin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept