Rabarberkompott med snöägg

Du behöver

  • Rabarberkompott
  • 700 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 250 g jordgubbar (frysta)
  • 1 citron
  • 1 kanelstång och 3 kardemumafrön
  • Ev 2 msk pistagenötter till servering

Snöägg:

  • 2 äggvitor
  • 1,5 msk strösocker

Till kokning:

  • 1 liter vatten
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Rabarberkompott
  2. Skala rabarbern om skalet är tjockt, skär i 5 cm bitar, lägg i en låg och vid kastrull och pressa citronsaften. Lägg i kanelstång och kardemumma och strö sockret över och låt sakta smälta samman.
  3. Lägg i jordgubbarna på slutet så blir det en röd och fin kompotte
  4. Snöägg:
  5. Låt vattnet koka upp i en vid kastrull. Tillsätt sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare någon minut. Forma med hjälp av två matskedar 8 ?ägg? av smeten. Lägg försiktigt ner några i taget i det kokande vattnet. Låt ?äggen? sjuda 1 minut. Vänd dem och låt sjuda ytterligare 1 minut. Lyft upp ?äggen? och låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Servera rabarberkompotten toppad med snöägg och pistagenötter
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept