Potatis och getostssoppa med rökt sik och dill

4

Du behöver

  • 0,5 st hackad lök
  • 5 st potatisar, mjölig sort
  • 1 msk smör
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g getost
  • honung
  • vitpeppar från kvarn
  • 1 st rökt sik
  • 1 kvist dill
  • 200 g kokt kall potatis

Gör så här

  1. Fräs löken och tärnad potatis i smör utan att det får färg. Slå på grönsaksbuljong och låt det koka tills potatisen är riktigt mjuk. Klicka i crème fraîche och vispa ut. Skär bort kanterna på osten och bryt ned i mindre bitar i soppan.
  2. Efter det att osten är ilagd ska inte soppan koka.
  3. Mixa soppan slät, smaka av med honung och vitpeppar.
  4. Rensa fisken och fördela i sopptallrikar, dela potatisen och plocka små dillvippor över. Fördela soppan över fisk och potatis, servera ett gott bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept