Portobelloburgare med västanostdressing och marinerad lök

4

Du behöver

  • 8 st jämnstora portobellosvampar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g lammfärs
  • 1 dl Ajvar relish
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 vitöklsklyfta
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivollja
  • salt och peppar
  • 50 g västanost
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • ev 1 msk senap

Gör så här

  1. Lossa foten och putsa svampen, lägg på en plåt. Ringla olja, salta och peppra svampen. Baka svampen i 175 grader i 15 minuter.
  2. Blanda samman färsen med ajvar, persilja, finhackad vitlök, krydda med salt och peppar. Forma 4 hamburgare och stek på båda sidor i stekpanna. Stek burgarna klart i ca 5 minuter i ugn, då är dom fortfarande rosa inuti.
  3. Skiva löken tunt, skölj den i kallt vatten, låt rinna av och vänd löken med vinäger, olja, salt och peppar.
  4. Riv osten och blanda upp med gräddfil ooch majonnäs, smaka gärna av med senap.
  5. Servera lammfärsburgren mellan två portobellosvampar med västanostdressing och marinerad lök. Bakad eller färsk tomat, sallad och andra goda tillbehör passar även toppenbra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept