Persikomousse

12

Du behöver

  • 2 blad gelatin
  • 200 g persikopuré (från burk)
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 st äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Blanda samman persikopuré med citronjuice.
  3. Det är gott att mixa ned mogen mango eller silad passionsfrukt i purén.
  4. Vispa grädden lätt.
  5. Smält gelatinbladen på svag värme med lite av persikopurén.
  6. Rör samman gelatinet med purén. Ställ att svalna.
  7. Vispa äggvitan i persikopurén och vänd sist ned grädden.
  8. Fyll upp i portionskoppar eller i skål och ställ kallt att svalna.
  9. Servera i tunna chokladrör, krossade kanderade nötter är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept