Pappardelle med Toskansk kycklinragu

4

Du behöver

  • 500 g kyckling lårfilé
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 blekselleri
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 spansk peppar
  • 3 dl rött vin /vitt funkar, vad säger du michel??
  • 1 msk socker
  • 2 kanelstänger
  • 1 brk skållade tomater
  • 3 dl kycklingbuljong
  • Salt och eventuellt svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Gör så här/tillvägagångssätt:
  2. Skär kyklingen i grova bitar.
  3. Skala och skär grönsakerna i bitar.
  4. Fräs kyckling och grönsaker i olja. Slå på vin och socker och låt det puttra in, slå på tomater och buljong. Låt puttra sakta i 20 minuter med kanelstången. Lyft upp kanelen och mixa hela såsen i intervaller eller kör såsen genom köttkvarn. Ta tillbaks till en kastrull och smaka av.
  5. Servera kycklingragun till nykokt pappardelle.
  6. Servera överströdd med nyhyvlad parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept