Örtrimmad kalvrygg med vårprimörer och sötsur dillsås

Du behöver

  • Örtrimmad kalv
  • 6 oo g kalvytterfile eller innanlår
  • 1 l vatten
  • 1,5 dl salt
  • 2 msk socker
  • 4 grovt krossade vitlöksklyftor
  • 1 knippe örter, timjan, rosmarin, lagerblad
  • Färskpotatissallad
  • 250 g sparris, gärna både vit och grön
  • 400 g nykokt färskpotatis
  • 150 g färsk spenat
  • 1 knippe rädisor
  • 140 g sockerärtor
  • 1 msk rapsolja
  • Sötsurdillsås
  • 2 dl creme fraiche
  • 1,5 msk vitvinvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 dl klippt dill
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Örtrimmad kalv
  2. Putsa och dela kalven på längden, jämsmed fibrerna och bind upp
  3. Bryn runt om och stek i 100 gradig ugn till 56 grader innertemperatur.
  4. Koka under tiden upp rimlagen med kryddorna och låt den svalna. Lägg ned köttet och låt rimma ca 4 timmar. Lyft upp och klipp bort snöret. Skiva köttet i tunna skivor.
  5. Färskpotatissallad
  6. Skala och blanchera den vita sparrisen, (den gröna behöver skalas om den är grov) nyp ?fötterna? av den gröna sparrisen innan den blancheras.
  7. Skär i gaffelvänliga bitar.
  8. Dela potatisen i mindre bitar
  9. Skölj spenaten och skölj och dela rädisorna. Blanchera sockerärtorna.
  10. Vänd samman alla grönsaker i en rymlig souteuse med rapsoljan och vänd sist ned spenaten.
  11. Sötsurdillsås
  12. Rör ut sockret i vinäger så att sockret löser sig, blanda med creme fraiche och smaka av med salt och vitpeppar, rör ned dillen.
  13. Servera det tunt skurna kalvköttet med ljummen färskpotatissalladen och dillsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept