Nötcous-cous med sardiner

4

Du behöver

  • 600 g färska rensade sardiner, huvud och ryggbenen borttagna (alt. små strömmingar)
  • 3 msk dl olivolja
  • 0,5 dl mie de pain, dagsgammalt rivet vitt bröd
  • 4 dl cous-cous
  • 4 dl vatten (se efter på paketet eftersom det finns olika sorters cous-cous)
  • 1 kanelstång
  • 1 kuvert (0.5 g) saffran
  • 1 krm riven muskot
  • 0,5 citron, rivet skal och saften
  • salt, peppar
  • 1 dl blötlagda sultanrussin
  • 0,5 dl pinjenötter, lätt rostade
  • 0,5 dl hasselnötter, grovhackade och lättrostade
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 3 blad färsk mynta

Gör så här

  1. Skölj sardinerna i kallt vatten och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
  2. Koka upp vattnet med kanelstång, saffran och muskot.
  3. Slå cous-cousen i den kokande vätskan.
  4. Smaka av med citronrasp, citronsaft, salt och peppar.
  5. Vänd ned russin, nötterna, persilja och mynta i cous-cousen.
  6. Hetta upp olja i en panna och lägg i sardinerna, salta och peppra lätt. Strö över brödet och vänd sardinerna.
  7. Servera cous-cousen med de nystekta sardinerna och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept