Makrill med citron och mynta

2

Du behöver

  • 4 st makrillfiléer, ca 250 g totalt
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl grovhackad persilja
  • 1 kvist mynta
  • 0,5 st citron
  • 1 dl vitt vin
  • salt och peppar
  • 200 g kokt kall potatis
  • 0,5 st rödlök
  • 50 g ruccola eller färsk spenat

Gör så här

  1. Hetta upp en panna med lite olja, lägg i makrillen med skinnsidan nedåt. Salta och peppra, strö över persiljan, strimlad mynta och rivet citronskal. Slå på vinet, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 3 min.
  2. Lägg upp fisken och täck med plastfilm.
  3. Fräs lök och potatis, salta och peppra. När potatisen är varm, vänd ned ruccola och servera tillsammans med makrillen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept