Majs- och kycklingkakor med broccoli

4

Du behöver

Kycklingkakor:

  • 400 g kycklingkött
  • 1 bit färsk ingefära
  • 4 st salladslökar eller en liten bit späd purjolök
  • 3 msk Sweet Chili Sauce
  • 1 msk färsk koriander, grovhackad
  • 1 st äggula
  • 1 tsk salt
  • peppar

Panering:

  • 1 dl mjöl
  • 1 msk Cajunspice eller annan het spännande krydda
  • 2 dl ströbröd
  • 1 st ägg

Till servering:

  • 1 stånd broccoli
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • olivolja
  • sweet chili sås

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i småbitar och mixa i matberedare. Se till att hålla köttet kallt innan det mixas.
  2. Finhacka ingefära, salladslök och koriander. Blanda samman kycklingen med resterande ingredienser.
  3. Blanda samman mjöl med cajunkrydda.
  4. Forma kycklingfärsen till små runda kakor och panera den i mjöl, äggvita och ströbröd.
  5. Hetta upp olja i en tjockbottnad stekpanna med höga kanter och lock inom räckhåll.
  6. Stek kycklingen gyllenbrun i oljan, lyft upp och lägg på ett tjockt hushållspapper för att det ska suga åt sig överflödigt fett. Salta över de nystekta kycklingkakorna. De går bra att göra både små och lite större, men blir de större bör de gå klart i ugnen.
  7. Koka eller ånga broccolin lätt. fräs med tunt skivad vitlök och finhackad schalottenlök i olivolja och servera till kycklingkakorna.
  8. Servera med lite sweet chili sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept