Lammgryta, morötter med spiskummin

5

Du behöver

  • 800 g lammgrytbitar, gärna lite större
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk harissa
  • 5 kardemumma kapslar
  • 1 kanelstång
  • 8 dl krossade tomater ev. vatten
  • 1 dl aprikoser, skuret i mindre bitar
  • 1 brk vita små bönor
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • Morötter med spiskummin
  • 4 morötter i stavar
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 msk hel spiskummin eller 1 tsk malen
  • 1 dl apelsinjuice
  • 0,5 dl kryddgrönt, ex. persilja, gräslök

Gör så här

  1. Skala och skiva lök ovh vitlök. Fräs löken i oljan, lägg i harissan och låt fräsa med en stund.
  2. Lägg ned restarande kryddor och slå på tomatkrosset. Smaka av med salt och lägg i grytbitarna. Låt koka upp, sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i ca 45-60 minuter.
  3. Lyft av locket och låt puttra ett tag så att en del vätska avdunstar.
  4. Smaka av, ta upp en köttbit och känn så att det är färdigt.
  5. Vänd ned aprikoser, bönor och cashewnötterna.
  6. Fräs morötterna i oljan i en teflonpanna. Strö över spiskummin och salta lätt, när morötterna börjar få färg slå på apelsinjuicen och låt puttra tills morötterna är mjuka. Strö över lite kryddgrönt och servera till grytan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept