Krabbravioli

Du behöver

Raviloli:

  • 8 st won ton plattor
  • 300 g krabbkött från färsk kokt krabba eller burk
  • 2 st majskolvar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st sticklök eller en bit späd purjolök
  • 2 st kvistar koriander
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk wasabi
  • dill- och korianderolja
  • örtskott
  • mangoldskott

Sås:

  • 1 st gurka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 st knivssudds sambal oelek
  • salt
  • 1 tsk fint strimlad mynta

Gör så här

  1. Koka won ton-plattorna som pasta.
  2. Tag ur krabbköttet ur krabban och se till att inga skalrester blir kvar. Lägg krabbköttet i en skål.
  3. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten ca 2 min. Skrapa loss majskornen. skiva vitlöken tunt. Rosta majskorn och vitlök i olivolja i en teflonpanna.
  4. Skär stickloken i tunna skivor. Grovhacka koriandern. Blanda majonnäs och wasabi. Rör ihop alltsammans och blanda med krabbköttet.
  5. Skala gurkan till såsen och strimla den i långa remsor, gärna med hjälp av osthyvel. Lägg gurkstrimlorna på ett fat och strö på salt så att vattnet i gurkan dras ut.
  6. Hacka vitlöken fint. Dela advokadon och gröp ur köttet. Rör ihop gurkstrimlor och youghurt. Blanda ner vitlök och avokado. Samksätt med honung och sambal oeleke. Strimla myntan. Mixa ner isbitar strax innan servering och blanda ner myntan.
  7. Vänd won ton-plattorna i dilloljan, lägg en klick krabbröra mellan plattorna och toppa med sallad lätt svängd i örtolja. Servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept