Kalvfrikadeller i tomatsås

4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 brk hela tomater på burk + 1 brk vatten
  • salt och peppar
  • 1 nypa socker
  • 400 g kalvfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl ricotta ost
  • 1 dl svarta oliver, grovhackade
  • 2 msk kapris
  • 4 msk finhackad blad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, koka upp tillsammans med tomaterna (om man har några halvdåliga som ligger, så är det ett utmärkt tillfälle att skära ned dom.)
  2. Blanda samman kalvfärs, ägg, ricotta, oliver, grovhackad kapris, persilja, salt och peppar. Lägg ett litet prov i tomatkastrullen, smaka och krydda ev mer med salt och peppar. Mixa såsen slät, smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Gör 12 bollar av kalvfärsen med hjälp av en stor matsked, lägg färsbullarna i såsen, lägg på ett lock och låt sjuda sakta i 15-20 min. Späd ev. med en skvätt buljong eller vatten. Servera frikadellerna i en djup tallrik med tomatsåsen servera gärna med varmetekornsallad eller ris som tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept